Residential

Private House, York

1
2
3
4
5
6
7

This small project, to the rear of a Grade II listed building in the centre of York, created a semi-submerged family room off the kitchen.

One of its main features is the large rooflight bringing natural light into the room itself and the adjacent kitchen. An external stair links the room to the garden terrace. The roof is covered in stainless steel sheet.

At ground level, a modern extension clad in larch boarding and roofed in stainless steel sheet incorporates a shower room, washing and utility room and an alternative way out to the garden.

Architecture | Creative Conservation | Heritage

Holland Brown Architects Ltd is a company registered in England & Wales with company no: 7223783
VAT registration no: 991742191

© Copyright Holland Brown Architects 2017 Website by Maraid Design